Saturday, July 25, 2020

Viirus nimega aiandus

Aianduskeskuste külastamine on minu jaoks "haigus" - tühjade kätega ma sealt ei välju.  Ja kuna sai peenar tehtud, siis lisaks lilledele jõudsid Elia aeda mõned põõsad. Nagu näiteks...
... tumearoonia - hekiks aja äärde ja marjadest on ka rõõmu (vähemalt praegusel perioodil on arooniamahl meil minev kaup)
... 1 uus põõsas musta sõstart 'Ben Hope', 1 uus põõsas punast sõstart 'Jonkheer van Tets, 1 uus põõsas valget sõstart 'Versailleri valge'
... erinevad mündid - talvel ikka ju teed tahaks.
... monardad - ilusad, meelitavad liblikaid, lõhnavad meeldivalt ja taimeteed saab ka valmistada.


... erinevat värvi raudrohud - Mul oli plaan külvata koirohtu. Ühest targast raamatust lugesin, et koirohi pärsib teiste taimede kasvu. Aga kui raudrohi kõrvale istutada, siis pidavat koirohu mõju teistele taimedele vähenema. Raudrohud sain istutatud, koirohu seemned ostsin ära, aga külvamiseni ei jõudnud, aga ehk järgmisel aastal siis uuesti. (Must sõstar ja koirohi pidavat ka teineteist taluma. :) )


... päevakübarad - istikud ja seemnest kasvatasin ka. 

Linna aiast sai üleliigsed lavendlid ja melissitaimed ka sinna kohanema viidud.

Sumisejad nautisid melissi õisi ikka täiega.

Ja kuna koduses seemnekarbis olid üle saialille, kummeli ja tilli seemned, siis said ka need ära külvatud. 



Lisaks sai linnast ümber kolitud 3 juurdunud tikripõõsa "poega", mõned lumi-piipheina taimed, ploomide all kiratsenud astilbed.

Viljapuuaeda lisandusid mu ema kingitud 4 viljapuud - õunapuu 'Melba', pirnipuu 'Miku', murel 'Polli kollane' ja ploom 'Edinburgh'. 

No comments:

Post a Comment